Buiten wonen op een voormalig boerenerf in de stad

Hier geniet je van het buitenleven én alle voorzieningen van Emmeloord.

Voormalige boerenkavel

In 1942 viel de Noordoostpolder droog en ontstond 48.000 ha nieuw land. Boerenfamilies uit alle windstreken werden geselecteerd om een kans te maken op een boerderij op deze vruchtbare zeebodem. 

Dit unieke land is ontworpen aan de tekentafel. Bij de inrichting van de polder ging men uit van één centrale plaats Emmeloord, en stervormige verbindingswegen naar tien kleinere dorpen. De boerenerven werden in kleine clusters direct aan de weg gesitueerd. Kenmerkend voor elk erf is de singel, bedoeld om beschutting te bieden tegen de wind, maar ook om visuele samenhang tussen agrarische bedrijven en het polderlandschap te versterken. Ze zorgen ervoor dat de boerenerven één worden met het landschap.

Alles bij de hand

Emmeloord is de hoofdplaats van gemeente Noordoostpolder, een van de meest veilige en schone stukjes Nederland. Er wonen ca. 25.000 mensen. Het open landschap, afgewisseld met volwassen bossen, zorgt voor een gezond klimaat.

Emmeloord voorziet in alle benodigde voorzieningen. Waaronder een moderne winkelstraat, een prachtig theater, een bioscoop, sporthal, (overdekt) zwembad en nog veel meer. Al deze voorzieningen zijn op loop of fietsafstand van Stadsbuiten Emmeloord.

Gelegen in het Hart van Nederland

Door de centrale ligging en de goede ontsluiting met de A6 en de N50 zijn steden als Almere, Amsterdam en Zwolle makkelijk te bereiken met de auto.

– 40 minuten naar Almere
– 30 minuten rijden naar Zwolle
– 60 minuten naar Amsterdam.

Verkoop
1:1 Architectuur
Riezebos Bouwbedrijf