Duurzaam wonen

Stadsbuiten Emmeloord wordt op een duurzame wijze gebouwd en op een duurzame wijze van energie voorzien. Een aangenaam en gezond klimaat in je nieuwe woning staat hierbij centraal!

 

BENG- Norm

De woningen in het project voldoen aan de BENG- norm (bijna energieneutrale gebouwen). De betekent dat ze getoetst zijn aan de hand van de 3 pijlers van de BENG:

1. De maximale energiebehoefte
2. Het maximale primair fossiel energiegebruik
3. Het minimale aandeel hernieuwbare energie in procenten.

Isolatie

Om de energiebehoefte zo klein mogelijk te houden worden de woning goed geïsoleerd. Er wordt onder andere isolatie aangebracht op de begane grondvloer, buitenmuren en daken. Daarnaast wordt er gebruikt gemaakt van hoogrendementsglas (HR++).

  Warmtepomp

  Stadsbuiten Emmeloord wordt gasloos. De woningen worden van warmte voorzien door middel van een warmtepomp. Hiervoor is gekozen voor Eplucon Ecoforest met 300 liter boiler o.g.

  Zonne-energie

  Elke woning wordt voorzien van 10 stuks zonnepalen van 320 wp.  Daarmee wordt een groot deel van de benodigde energie voor elektrische apparaten en verlichting opgewekt. Wanneer de zonnepanelen meer opwekken dan dat je op dat moment nodig hebt, wordt de stroom teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

  Ventilatie

  Een goed ventilatiesysteem is essentieel voor een gezond binnenklimaat en comfortabele woning. Samen met een goed geïsoleerde gebouwschil is het ventilatiesysteem één van de basiselementen van een energiezuinige woning. De woningen worden voorzien van een DUCO ventilatiesysteem met CO2 meting in de woonkamer en de hoofdslaapkamer. 

  Verkoop
  1:1 Architectuur
  Riezebos Bouwbedrijf